Spring naar navigatie

Opera op het witte doek: Rigoletto

2 mei

Dinsdag 2 mei 2017  - 19:00 uur                       
Rigoletto - G. Verdi


Als één opera geen introductie nodig heeft, is het Rigoletto, het paradepaardje van grote baritons, zowel lyrische als dramatische coloratuursopranen, en iedere tenor die zich in het Italiaanse repertoire thuis voelde. Met twee van Verdi's beste baritonaria's, diverse grote duetten, de beroemdste tenoraria en het bekendste kwartet uit de hele operaliteratuur zouden we bijna vergeten dat Rigoletto ook nog een drama van ongekende intensiteit is.


Tijdens de filmavond zal de nadruk liggen op grote vertolkers uit de vorige eeuw onder wie Tito Gobbi, Aldo Protti, Rolando Panerai, Cornell MacNeil, Piero Cappuccilli en Leo Nucci in de titelrol, Lina Pagliughi, Margherita Rinaldi en Ileana Cotrubas als Gilda, en Mario del Monaco, Alfredo Kraus, Alain Vanzo, Franco Bonisolli, Luciano Pavarotti en Plácido Domingo als de hertog van Mantua. Een keuze wordt bijna onvermijdelijk.


Samenstelling en toelichting: Paul Korenhof
Plaats: Filmzaal van het Stadhuis, Amsterdam
Aanvang: 19.00 uur (einde rond 22.15 uur)
Toegang: €12 (niet-leden €17,50) inclusief pauzedrankje
Ingang: bij de portiersloge in de binnenstraat achter Het Muziektheater
Aanmelding s.v.p. bij het secretariaat 020-5518282 of operavrienden@operaballet.nl i.v.m. schatting aantal aanwezigen en voor bereikbaarheid bij onvoorziene omstandigheden.

 

Turandot