Spring naar navigatie

 

De Vereniging Vrienden van De Nationale Opera wordt onderdeel van Stichting Nationale Opera & Ballet Fonds.
De OperaVrienden-bijdrage zal in het seizoen 2017/2018 gelijk blijven aan de bijdrage van de Vrienden in het seizoen 2016/2017: € 45 als OperaVriend, € 80 voor een gezinslidmaatschap en
€ 20 als FidelioVriend.

 

AANMELDEN

Vrienden krijgen een informatiepakket met daarin een aanmeldformulier.
U kunt zich ook nu al aanmelden als OperaVriend ‘nieuwe stijl’ bij de Stichting Nationale Opera & Ballet Fonds via de website van Nationale Opera & Ballet, Vriend worden.
Meld u aan bij uw account, kies vervolgens ‘winkelwagen’ en vervolgens ‘bestellen en betalen’ voor € 0. De contributie gaat in per 1 september 2017.

EXCLUSIEF VRIENDENABONNEMENT
Vrienden kunnen elk jaar intekenen op het Vriendenabonnement vóórdat de reguliere abonnementencampagne van De Nationale Opera start. De voorstellingen zijn een uitstekende gelegenheid andere Vrienden te ontmoeten.

LITERAIRE AVONDEN
Liefhebbers van het literaire aspect van opera ontmoeten elkaar tijdens literaire avonden om samen met een deskundige de - veelal klassieke - bronteksten te doorgronden.

VOORBESPREKING
Vrienden hebben de mogelijkheid tot voorbespreking van plaatskaarten voor een aantal voorstellingen. Inlichtingen over de voorstellingen en data kunt u verkrijgen bij het secretariaat.

MET VRIENDEN OP REIS
Elk seizoen worden eendaagse busreizen georganiseerd naar operahuizen in België en Duitsland om bijzondere voorstellingen bij te wonen. Jaarlijks wordt een meerdaagse reis georganiseerd naar een belangwekkend operafestival in Europa.

OPERA OP HET WITTE DOEK
Maandelijks worden er filmavonden georganiseerd, telkens met een ander thema. De fragmenten worden van een toelichting voorzien.

PRIX D’AMIS/KERSTMATINEE
Aan het eind van ieder seizoen kiezen Vrienden de beste DNO-productie van het afgelopen seizoen en de naar hun mening beste operazanger of -zangeres. De winnaar krijgt de Prix d’Amis uitgereikt tijdens de traditionele Kerstmatinee.

VRIENDENBULLETIN
Viermaal per seizoen ontvangt u het Vriendenbulletin met daarin onder meer uitgebreide informatie over de operaproducties van De Nationale Opera, interviews, een opera-agenda, discografieën en een overzicht van alle geplande activiteiten.

Activiteiten

Als Vriend draagt u er aan bij om opera voor uzelf en volgende generaties levend te houden. En: als Vriend van DNO geniet u nooit alleen van uw grote passie want bij de diverse activiteiten komen Vrienden elkaar met regelmaat tegen. Eén ding hebben alle Vrienden gemeen: liefde voor de Opera. Voor een overzicht, van de activiteiten: bekijk de agenda.

Don Chisciotte in Sierra Morena